Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić skrypt który by zapisywał ustawienia do pliku txt (może być inny)

Chodzi o to żeby zrobić okno z polami w których można wpisać cyfry. Następnie klikając jakiś przycisk program by zapisał cyfry w pliku txt

Jak już plik zostanie utworzony chciałbym aby osobny skrypt potrafił korzystać z tamtego pliku z ustawieniami w poleceniu mouseclick i mouseclickdrag.

Kto pomoże ma +

Opublikowano (edytowane)

To jest ukryta treść, proszę

pokłuciłeś się z helpem?

Dalej chyba już ogarniesz jak tegu użyćw innych funckjach...

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

Do .txt masz FileWrite FileRead FileReadToArray FileDelete itd

Opublikowano (edytowane)

iniwrite też mozesz zapisac .txt .mp3 .mov czy nawet .sadadasdadasddasd innymi słowy każde...

Rozszerzenie nie ma tu nic do rzeczy. Rozszerzenie jest tylko po to żeby program mógł rozróżniać pliki (nie, nie umiem tego lepiej opisać ;d)

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

Tak filewrite, fileread

Ale iniwrite i read jest dużo bardziej przejrzyste i łatwiejsze do ogarnięcia. Do zapisywania ustawień polecam tylko iniwrite i iniread.

Opublikowano

Już sobie poradziłem... Dzięki ci Sopelek ponownie wybawiłeś mnie z opresji ;)

wystarczyło mi

IniWrite("C:\Temp\myfile.ini", "section2", "key", "this is a new value")

$var = IniRead("C:\Temp\myfile.ini", "section2", "key", "NotFound")

MsgBox(4096, "Result", $var)

Dalej to już jakoś poszło ;)

Jeszcze raz dzięki za pomoc

Opublikowano

Nie zalecam używania Iniwrite do plików txt gdyż w późniejszych operacjach np. na tablicach może to być trochę kłopotliwe gdyż plik ini ma ustawione w systemie że ma być podzielony na sekcje itd, a plik txt to najzwyklejszy,najprostszy plik tekstowy.

Opublikowano

ps19 , a kto ci karze dzielić na sekcje plik albo czy w ogóle używałeś kiedyś tego sposobu zapisu ?

sekcje sa idealne bo można te same zmienne zapisywać dzięki temu z innymi wartościami i bez problemu potem wczytać wybierając konkretną dla nas sekcje

świetne rozwiązanie dla multikonfiguracji skryptu

zresztą nie wiem o co ci chodzi z tą konfiguracją w systemie, oba pliki to tekstowe i oba można zapisać identyczniei nie ma znaczenia jak się nazywa czy końcówke ma plik , równie dobrze zapis może być w systemie binarnym czy każdym innym a plik może być X.dll czy X.exe nawet tylko z nazwy, którą w końcu sami ustalamy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• Dodaj nową pozycję...